Kandırmaz - Yemek Tarifi Detay - Ayva Tatlısı
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı

Malzemeler

4 adet büyük boy ayva

16 yemek kaşığı toz şeker

5 su bardağı su

1 adet çubuk tarçın

3 adet karanfil

Servisi için:

100 gram kaymak

4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

 

 

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.

Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.

Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.

Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.

Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Tarçın Kabuk Boru
Tarçın Kabuk Boru
Kg
375,00 TL
TL
Karanfil Tane
Karanfil Tane
Kg
750,00 TL
TL
Sütaş 180 Gr Kaymak
Sütaş 180 Gr Kaymak
Adet
18,00 TL
TL
Antep Fıstığı Dökme Kavrulmuş
Antep Fıstığı Dökme Kavrulmuş
Kg
575,00 TL
TL