Kandırmaz - Yemek Tarifi Detay - Patlıcanlı Makarna
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Patlıcanlı Makarna
Patlıcanlı Makarna

Malzemeler

 

1 paket makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Patlıcanlı sos için :
Yarım kg kuşbaşi hindi eti(isteğe göre)
3 adet orta boy patllcan
3 adet orta boy domates
2 adet sivri yeşil biber
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşğığ sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
Patlıcanlari kızartmak için 2 bardak sıvı yağ

 

 

Nasıl Yapılır?

Bir tencereye makarnanın miktarında su, yağ ve tuz koyup kaynatın. Kaynayınca makarnalari ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kısın, Suyunu çekince ateşten alın. Kaşıkla iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine patlıcanlı sos dökün.
Patlıcanlı sos: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Kuşbaşı dograyıp tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkın ve kızdırılmış yağda hafif kızartın. Kağıt peçete yayılmış tabağa alın.

Diğer tarafta yağ ve soğanı kavurup kuşbaşı etleri ekleyin. 2-3 kez karıştırın. Küçük doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. Suyu azsa biraz su da ekleyerek 10 dakika daha pişirin. Makarnaların üzerine dökerek servise sunun.

 

Teremyağ Paket 250 Gr Gurme Kaymaklı
Teremyağ Paket 250 Gr Gurme Kaymaklı
Adet
18,75 TL
TL
Ankara 500 Gr Burgu
Ankara 500 Gr Burgu
Adet
20,00 TL
TL