Kandırmaz - Yemek Tarifi Detay - Terbiyeli İşkembe Çorbası
GİRİŞ YAP

veya üye ol

Terbiyeli İşkembe Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası

Malzemeler

  • 1 kilogram işkembe(iyi temizlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Haşlamak için:

  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 4 diş sarımsak


Nasıl Yapılır?

  1. İyi temizletilmiş işkembeyi, limon suyu, sarımsak, kuru soğan ve su ilavesi ile yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan işkembeyi bir kevgir yardımıyla alın. Küçük küpler halinde doğrayın. Çorbanın renginin berrak olması için; haşlama suyunu süzün.
  3. Tereyağını derin bir tencerede eritin. Unu, kokusu çıkana kadar kavurun. Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan çorba tenceresine azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  4. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurta sarısı, un, yoğurt, limon suyu ve tuzu ayrı bir kapta çırpın.
  5. Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  6. Son olarak; küçük parçalar halinde doğradığınız işkembeyi çorbaya ilave edin. Kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
  7. Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Teremyağ Paket 250 Gr Gurme Kaymaklı
Teremyağ Paket 250 Gr Gurme Kaymaklı
Adet
18,75 TL
TL